fredag 7. januar 2011

Cuenca og Guayaquil

Til glede for sure sørlendinger og andre trofaste lesere skal vi nå oppsummere tiden FØR vi ankom Buenos Aires. Vi reiste litt rundt i Ecuador etter Baños, og her er det vi så der:

Cuenca
Cuenca er en passe stor by med ca. en halv mill innbyggere, den tredje største byen i Ecuador. Vi tilbrakte noen fine dager der, i regn og for det meste kjølig vær. Vi gjorde ikke så mye, gikk omkring og så på ting og lette etter gode kafeer - en av de beste vi fant hadde en liste over folk de ikke ville servere. Den var kort - Hugo Chavez, George Bush og Manchester United-supportere....Hilde holdt klokelig kjeft om hvilket lag hun holder med. De hadde en fin peis man kunne sitte og drikke god vin/wisky ved etter et bra måltid. Nice :-)

Fotball
Man passer på flaska!
Hilde oppdaget at det tyknet til med folk i fotballdrakter dag to i Cuenca. Kamp, lurte vi? Joda- vi dit. Vi fikk med oss mesteparten av kampen (vi gikk da det begynte å regne), mellom de lokale heltene og et tilreisende lag. Det tilreisende vant 2-0. Det første målet var en perle av et skudd, det andre en sjeldenhet: Det tilreisende laget fikk frispark på egen banehalvdel, og han som skulle ta det oppdaget at keeperen stod laaangt ute, sendte i vei et skudd, og det gikk i mål! Det ser man ikke for ofte. Kampen foregikk på et ganske lite stadion og gikk rolig og fredelig for seg. Likevel har de funnet det nødvendig å gjerde inn hele banen og ha to politimenn med skjold, hjelm og køller i hvert hjørne, ved siden av den oppblåsbare Pilsener-flaska. Det virker forresten som Pilsener sponser ALLE lagene i Ecuador, og når det er landskamp har de ikke bare oppblåsbare flasker, men en oppblåsbar KASSE med øl stående i et hjørne av banen! Det er sant, vi så det på TV bare noen dager etter lokalkampen. Pussig nok ble det skåret et mål fra egen banehalvdel i den TV-sendte landskampen også. Ecuador tapte.

Marked
Er det noe frukt å få tak i mon tro?
På en spasertur kom vi over det lokale markedet, i en nydelig bygning fra 30-tallet. Her har man alt man kan trenge til matlagingen. Frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt - i mengder og ferskt og flott. Man blir rent misunnelig på hvilke matvarer man kan får tak i...

Ellers er byen virkelig flott å se på, de krangler med Quito om hvilken av dem som er penest i Ecuador. Når det kommer til arkitektur og alt sånt vinner Quito, men Cuenca har mye bedre stemning, og også flotte gater å gå sakte omkring i.

Guayaquil
Guayaquil, Ecuadors største by med 3.3 mill innbyggere, var en hyggelig overraskelse. De sier den skal være mer plaget med kriminalitet enn Quito, men vi merket ingenting til det. Det føltes uansett mye tryggere enn Quito, siden det er folk ute i gatene etter mørkets frembrudd. Vi gikk omkring i byen de to kveldene vi var der uten at vi hadde noen uggely feeling i det hele tatt.

Promenaden, med Las Peñas i bakgrunnen
Nede ved elva har de bygd en diger strandpromenade, Malecon 2000. Denne er de tydeligvis stolt av, og gjør en skikkelig innsats for å holde ren. Den stenger også ved midnatt, og det hjelper nok mot hærværk. Det er ikke en tag å se, ingen tyggegummier på bakken, ikke noe søppel. Så er det også vakter overalt, men de ser fredelige ut. Enkelte av dem er veldig dårlig til beins, men de har walkie-talkie!

Oppe på en høyde ikke langt fra sentrum ligger Las Peñas, et oppusset område med kunstnere, gallerier og kafeer, alle hus er malt i kraftige farger. Selvsagt er det et turistområde, men likevel - veldig hyggelig å spasere rundt i. Utover dette har vi lite å melde om byen, bortsett fra at det er varmt!

Etter et par dager i Guayaquil dro vi til kysten, til Puerto Lopez.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar