fredag 20. august 2010

1 etappe, San José

Landet i San José og var framme på hotellet 26,5 timer etter avgangen fra Kokkerudlia, Høvik. Oppsvulmede føtter som vanlig når man sitter i ro så lenge i de hælvetes trange setene på turistklasse. Men driter i det! Framme, mer enn OK hotell, sentralt. Vi bor på hotell Europa, men peoplewatching fra Hotel Presidente er strålende morsomt, kan melde om at det er trange klær som gjelder for damene. San José viser seg som et paradis for en tits-man, og skulle man være glad i valker er det mye å glede seg over der også. Trange klær skal det være UANSETT!


Hilde vekker oppsikt, er den blondeste dama i byen. Etter bare en enkelt tur fram og tilbake gjennom sentrum har vi lagt merke til stirrende menn på kafé og det var det en fyr på gata som lo en guffen latter og prøde å TA PÅ håret hennes (men hun var den raskeste) og litt senere var det en svært optimistisk fyllik som ropte "Hello, BABY!" fra sin liggende posisjon på en benk. Åpenbart sjeldent med skikkelig lyst hår og knallblå øyne her i byen. Skal beskytte min kvinne mot slike tølpere som ikke er vant med nordisk skjønnhet!

Lunsj (Casado + carne /salsa)
San José er ellers en litt trist by, men folk virker å være svært vennlige, med de foran nevnte unntakene. Vi har vært og spist lunsj på det største markedet i byen - man må alltid oppsøke markeder - ved et bord med utsikt rett i veggen. Vi hadde selskap av et par kakerlakker som stakk antennene sine ut fra under lista som var spikra på veggen, men de var lettskremte og forsvant bare man pustet litt på dem. Maten var helt OK og kostet ca 25 kr pr pers inkl drikke - fruktjuice! Dagens matlærdom: Casado, som betyr gift (altså ekteskap) på spansk, betyr noe sånt som litt av hvert i matsammenheng her i landet. Det var stekte bananer, bønner, frukt, ris og salat + det man hadde bestilt av kjøtt eller fisk.

I det overnatulige hjørnet kan vi nevne at på det samme markedet selger de (blant MYE annen "medisin") urter som etter annonseringen skal funke mot blodkreft og prostataproblemer (samtidig, og bare mellom anna). Det er vel sånn at når man ikke har råd til annet, kjøper man seg litt håp.

Hilde: Må tilføre at det var litt skummelt da vi var helt klar for landing, på vei gjennom skydekket, og det digre flyet plutselig ga full gass OPP igjen! Omsider fikk vi en forklaring på tysk, noe om "nebel", og siden på en noe pussig engelsk om at det var trøbbel pga meget lavt "fog" og noe om ettellerannet instrument de manglet i tårnet.... ! "We try again on the other runway" var den "betryggende" meldingen vi fikk før vi på nytt startet innflyvningen. (San Jose ligger faktisk på 1150 moh) Det gikk helt bra :-) Stig har ikke vært med på avbrutt innflyging siden han satt i en Twin-Otter som ikke kunne gå ned i Sørkjosen men måtte fly til Alta. Den gangen var det pga krafig snøvær, det slipper vi i det minste her.

Imperial numero uno!
Når deg gjelder øl er bare Imperial og Pilsen testet - Imperial er OK på flaske, men på Hotel Presidente fikk vi noe udrikkelige greier fra fat som vi måtte sende ut igjen... derfor måtte vi drikke Pilsen i stedet. (Livet er hardt, men vi kjemper oss gjennom alle hindringer og motbakker med urokkelig pågangsmot.)Snabba cash
Vi tok ut 125.000 Colon på flypalssen i dag og med det vi har på konto er vi blitt multimillionærer!!! Eneste problemet er at en paraply koster minst 5.700, og det regner som fanden...

Ellers er facebook sperret her på hotellet - eller kan det gjelde hele Costa Rica? Det vil vise seg. Stay tuned...


 Gammelpaven er ikke død,
han er kommet tilbake som
 (overeksponert) isbjørn.
Med fans av ubestemmelig type.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar